Röra med smak av Vänern

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Den här smaskiga röran med lax passar utmärkt till sprött knäckebröd och bjuds som mingelrätt eller förrätt tillsammans med ett glas champagne eller vitt vin.

Ingredienser

  • 3 hg gravlax
  • 150 g löjrom
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 rödlök
  • 1 späd purjolök
  • Lime
  • Dill
  • Limebasilika
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla gravlaxen fint och blanda sedan med creme fraichen.
    2. Hacka sedan löken och kryddorna fint, vänd sedan ner i dem i blandningen. Sist tar ni löjromen då den kan vara känslig för att arbetas för mycket.
    3. Låt stå i kylskåp minst 1 timme innan servering. Till denna röra serveras gärna ett sprött knäckebröd eller tunnbröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben