Rosa chokladdröm

Serverar: 10 portioner

Ljuvligt rosa är moussen i denna drömrulle med choklad. Från Allers nr 34/09.

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad av god kvalitet
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Socker till garnering
  • Jordgubbsmousse
  • 3 gelatinblad
  • 4 dl jordgubbar (200 g)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Saft av ½ citron
  • Garnering
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
    2. Bryt den mörka chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikron.
    3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned potatismjöl och bakpulver. Häll sist varsamt i den smälta chokladen och rör till en slät smet. Bred ut den jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt över den nygräddade kakan och låt den glida ur formen för att kallna på galler under bakduk.
    4. Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa eller mosa jordgubbarna och blanda med florsocker. Vispa grädden. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem därefter på svag värme i citronsaften. Rör ned i en fin stråle i jordgubbsmoset. Vänd sist ned den vispade grädden och rör moussen slät. Ställ i kylskåp en stund.
    5. Vänd den kalla kakbotten upp och ned på smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred över fyllningen och rulla samman från långsidan. Låt vila kallt ca 1 timme inrullad i smörpapperet, så att fyllningen stelnar.
    6. Skär upp den kalla längden i bakelsebitar och toppa med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben