Rosa läckerbitar

Bra alternativ ifall man vill utöka färgerna på julgodisfatet

Ingredienser

  • Mördeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 250 gr smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 ägg
  • Fyllning och garnering
  • Ca 1 dl nötkräm
  • 3-4 äggvitor
  • 3 dl nötkärnor
  • 2 dl socker
  • Drygt 1 dl florsocker
  • Röd karamellfärg
  • 30 hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till mördegen och tryck yt eller kavla ut den på en pakplåtspappers klädd långpanna. Bred på nötkrämen. Vispa tre vitor lätt och blanda med malda nötter och strösockret. Blir nötblandningen för hård, vispa i ännu en äggvita. Bred blandningen över nötkrämen. Grädda kakan i 190 grader 25-30 minuter. Låt kakan svalna Rör siktat florsocker med lite vatten och lite röd karamellfärg och bred ett tunt lager med glasyr över kakan. Skär i bitar och tryck fast en nöt överst.
    2. Man kan rosta nötterna i en torr stekpanna ifall man vill åt den goda rostade smaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 24 november 2009

    Hej! Det här var något med det godaste vi har ätit. Den var väldigt enkel att göra också. Den var bra, för man kan ju ha den som fikabröd och göra lite större rutor eller ha den som julgodis och skära i karamellstorlek. Tack för ett jättebra recept och självklart ska du ha en 5++++. // Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben