Rosa sorbet med jordgubbar och basilikasirap

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • Sorbet
  • 4 dl rosa champagne
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 3 msk nypressad citronsaft
  • 1 dl vispgrädde
  • Basilikasirap
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika + 1 tsk vatten
  • 1 liter jordgubbar
  • Bränt socker
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk vit sirap
  • Instruktioner

    Sorbet : Koka 2 dl socker och 1 1/2 dl vatten tills 2 dl simmig sockerlag återstår. Blanda champagne, avsvalnad sockerlag, söndervispade äggvitor och citronsaft. Kör blandningen i glassmaskin och tillsätt grädden precis innan sorbeten är färdig. Basilikasirap: Koka 2 dl socker och 1 dl vatten till 100°, sockerlagen skall bli simmig. Dra av från spisen. Mixa basilikablad och vatten fint och tillsätt i sockerlagen. Blanda också i hälften av jordgubbarna skurna i kvartar. Låt marinera 30 min eller mer. Bränt socke: Koka 1 dl socker, 1/2 dl vatten och 1 msk vit sirap till 160°. Låt svalna till seg konsistens. Doppa ner en gaffel och forma på oljat bakplåtspapper långa, gyllenbruna sockertrådar. Låt ligga framme i köket och garnera desserttallriken med sockret och resten av jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben