Rosenparfait à la turkish delight

Serverar: 10-12 portioner

En underbar efterrätt som smälter i munnen, som en rosendröm att ringla söt honung över.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk rosenvatten
  • 100 g hallon, mixade och passerade till ca ½ dl hallonpuré
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Garnering
  • 4 msk flytande honung
  • Kanderade rosenblad
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden och ställ in den i kylen.
    2. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och honung i en separat bunke tills det är pösigt.
    3. Tillsätt rosenvatten och hallonpuré. Vänd i den vispade grädden och yoghurten. Häll upp massan i en form och ställ in i frysen minst fem timmar.
    4. Garnera med kanderade rosenblad och ringla över flytande honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben