Rosepeppar sås

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

God sås till fest tex till rätter där man inte får någon sky att göra sås på. Kan förberedas innan.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 4 dl vatten
  • 1 ½ msk flytande kalvfond
  • 2 dl grädde
  • Smaksättes med
  • 1 msk krossad rosepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Fräs löken med smöret i en kastrull. Klicka i tomatpuré och pudra över mjölet. Rör om och späd med vatten och vin. Tillsätt kalvfonden och låt såsen sjuda utan lock i minst 20 min. Sila såsen. Fram hit går det bra att förbereda. Tillsätt grädden smaksätt och låt koka upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben