Rosmarindoftande färsbiffar med kantareller

Serverar: 4 portioner

Var beredd på att det här snart blir en favorit. Kryddad med skogens guld blir biffarna gudomligt goda.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 50 g färska kantareller
  • ½ gul lök
  • 2 msk vilt fond med kantarell
  • 1 krm finhackad rosmarin
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 20 g smör till stekning
  • Instruktioner

    Grovhacka och fräs kantareller med finhackad gul lök i hälften av matfettet. Blanda färsen med ägget, grädden, fonden och kryddorna till en jämn smet. Forma 4 stycken biffar och stek på medelvärme till köttsaften är klar. Servera gärna till kantarellsås, potatismos och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben