Rosmarinfilé med örtsmör, sås och rucolapasta

Serverar: 4 portioner

Jättegott! Tips: Örtsmör och sås kan göras klart i förväg.

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor oxfilé, ca 600 g
  • Smör till stekningen
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örtsmör
  • 2 msk smör
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 msk riven parmesan
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 1-2 msk marsalavin eller portvin
  • 1 tsk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • Rucolapasta
  • 400 g pasta, gärna färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krukor rucolasallad
  • 2-3 msk smör
  • 1 ask körsbärstomater, ca 250 g
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör i en stekpanna hastigt på hög värme. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
    2. Örtsmör: Blanda smör, rosmarin och ost.
    3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt det koka ihop i några minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader. Bred örtsmöret på köttskivorna. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 10 min.
    5. Rucolapasta: Koka pastan. Skala och finhacka löken. Grovhacka rucolasalladen. Fräs vitlöken i smöret i en stekpanna. Rör i tomater och sallad. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan. Servera med tex kött eller kyckling.
    6. Servera rosmarinfiléerna med sås och pasta. Bjud gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben