Rosmarinscones med getost

Serverar: 12 portioner

Getost och honung smakar gott tillsammans. Servera getost och ringlande honung som pålägg på dina rosmarindoftande scones. Goda som grillbuffébröd likaså...

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 2 tsk rosmarin,torkad
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk eller filmjölk
  • Till servering
  • Chèvre,skivad
  • 4 tsk honung,flytande
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt, rosmarin och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
    5. Låt bröden svalna på galler.
    6. Skär upp sconesen och lägg på osten. Ringla över honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben