Getost och honung smakar gott tillsammans. Servera getost och ringlande honung som pålägg på dina rosmarindoftande scones.
Goda som grillbuffébröd likaså...
Ingredienser
7 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1½ msk bakpulver
2 tsk rosmarin,torkad
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk
Till servering
Chèvre,skivad
4 tsk honung,flytande
Instruktioner
Värm ugnen till 225°.
Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt, rosmarin och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Låt bröden svalna på galler.
Skär upp sconesen och lägg på osten. Ringla över honung.