Rostad färskpotatis med halloumi och korianderdressing

Serverar: 4 portioner

En läcker plocksallad där alla kan välja sina egna favoriter. Koriander och jordgubbar är en cool mix, för alla vid bordet som törs prova.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 4 majskolvar
  • 1-2 förpackningar halloumiost, 200-400 g
  • 1 tsk olja att steka i
  • Korianderdressing
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • ½ röd chili, hackad
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 2 avokador
  • 250 g jordgubbar
  • 70 g sallad eller andra gröna blad
  • 2 dl oliver
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela potatisarna på mitten om de är stora. Vänd runt dem med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt majskolvarna rosta med de sista 5 minuterna.
    3. Korianderdressing: Mixa alla ingredienser till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
    4. Förbered alla tillbehör: Skölj bönorna i kallt vatten, tärna avokadon och ansa jordgubbarna. Häll upp alla tillbehör i olika skålar.
    5. Skiva halloumiosten. Stek den i olja precis före servering.
    6. Lägg det du gillar på din tallrik och ringla över dressingen. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben