Rostad färskpotatis med paprika, chèvreyoghurt och kycklingklubbor

Serverar: 4 portioner

Allt i ett, dessutom enkelt och gott. Chèvreyoghurt ger den goda sältan åt potatis och grönsaker. Jag drömmer mig tillbaka till sommaren och den ljuvliga färskpotatisen ... Ur Allt om Mat 10/06.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 orange paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk grovhackad rosmarin
  • Kyckling
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Chèvreyoghurt
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 50 g chèvreost
  • 1 ½ msk vatten
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skölj och skrubba potatisen ren. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Lägg potatis, paprika och lök i en ugnssäker form och blanda med olivolja, salt och rosmarin.
    3. Gnid in kycklingklubborna med paprikapulver, olivolja, salt och peppar. Lägg dem i grönsaks- och potatisformen. Tillaga alltsammans mitt i ugnen ca 45 minuter, tills innertemperaturen på kycklingen är 70°.
    4. Mixa matyoghurt och getost med mixerstav i en hög skål. Tillsätt vattnet och smaka av med salt.
    5. Garnera potatis, grönsaker och kyckling med litet plockad rosmarin och rippla över chèvreyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben