Rostad kokoskaka

Lätt och göra allt blandas ner i en kastrull. Super god!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g finhackad vit choklad
  • ½ dl kokosmjölk
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1 tks vaniljsocker
  • 2 ½ dl dinkelmjöl sikt
  • 1 dl lättrostad kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springformsbotten 24 cm i diametern.
    2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den är smält. Tillsätt kokosmjölken, häll i socker och ägg under omrörning.
    3. Häll eller sikta i vanlijsocker och mjöl och rör om.
    4. Tillsätt kokosflingorna och blanda ihop.
    5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    6. Den får gärna va lite kladdig i mitten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben