Rostad kyckling med sötpotatis

Serverar: 2 portioner

Om jag tillagar de små kycklingarna i samma form som sötpotatisen skär jag ett par ­skivor bröd och lägger en skiva under vardera kycklingen för att suga upp såsen och hindra den från att spridas till potatisarna, vilket skulle hindra dem från att bli knapriga och brynta

Ingredienser

  • 2 vårkycklingar
  • 2 msk vitlöksolja eller wokolja
  • 1 sötpotatis, ca 500 g
  • ¼ tsk mald spiskummin
  • ¼ tsk mald kanel
  • 1–2 knippor vattenkrasse
  • Salt
  • Peppar
  • En rejäl skvätt limesaft
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 220°. Lägg kycklingarna i en liten långpanna eller ugnsfast form och häll 1 matsked olja över dem.
    2. Skär den oskalade sötpotatisen i 5 cm stora kuber och lägg dem i en annan liten form.
    3. Häll resten av oljan över potatisen, strö över kryddorna och skaka formen så att allt blandas.
    4. Ugnsstek både kyckling och potatis samtidigt i 45 minuter.
    5. Lägg upp kycklingarna på ett fat och lägg vattenkrasse och potatis bredvid. Strö över salt (jag föredrar maldonsalt) och peppar, pressa över limesaften och hugg in!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben