Senapsbakad torsk med rostad sötpotatis
En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade torsk med rostad sötpotatis. Torsken får ett täcke av senap, ströbröd samt olja innan den avslutas i ugnen. Där blir den perfekt gyllenbrun innan det är dags för servering ihop med tillbehör som potatis, tomat och en klick gräddfil.
Ingredienser
Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk timjan
Torsk
600 g torskfilé
2 msk senap
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl ströbröd
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
Gräddfil
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
- Potatis:
Skölj och skiva all potatis och blanda dem med olivoljan, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
- Torsk:
Bred senapen på torskfiléerna. Strö över paprikapulver, salt, peppar och ströbrödet. Ringla olivoljan över torsken. Lägg den på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
Dela tomaterna.
- Gräddfil:
Hacka persiljan och blanda den med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.
Servera torsken med potatisen, tomaterna och gräddfilen.
Liknande recept
Kommentarer (0)