Senapsbakad torsk med rostad sötpotatis

Serverar: 4 portioner

En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade torsk med rostad sötpotatis. Torsken får ett täcke av senap, ströbröd samt olja innan den avslutas i ugnen. Där blir den perfekt gyllenbrun innan det är dags för servering ihop med tillbehör som potatis, tomat och en klick gräddfil.

Ingredienser

  • Potatis
  • ca 500 g sötpotatis
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • Torsk
  • 600 g torskfilé
  • 2 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • Gräddfil
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
    2. Potatis: Skölj och skiva all potatis och blanda dem med olivoljan, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
    3. Torsk: Bred senapen på torskfiléerna. Strö över paprikapulver, salt, peppar och ströbrödet. Ringla olivoljan över torsken. Lägg den på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter. Dela tomaterna.
    4. Gräddfil: Hacka persiljan och blanda den med gräddfilen, smaka av med salt och peppar. Servera torsken med potatisen, tomaterna och gräddfilen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben