Rostad rödbetssås med pasta

Serverar: 4 portioner

Raffig beta med attityd! Enkel och färgglad pastarätt som du gör på ett kick.

Ingredienser

  • Pasta för 4 portioner, gärna fullkorn
  • 6 rödbetor, ca 750 g
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Groddar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    3. Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olivolja och blanda runt. Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills det att rödbetorna är mjuka. Om vitlöksklyftorna blir för mörka tar du ut dem och lägger dem på en tallrik så länge.
    4. När rödbetsbitarna är mjuka tar du ut dem och häller ner i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna, rosmarin, balsamvinäger, grädde, vatten, salt och svartpeppar. Mixa till en slät pesto och blanda den sedan med pastan.
    5. Servera pastan toppad med groddar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben