Rostade nötter med soja och sambal

Jag brukar rosta nötter med bara olivolja och salt, men detta är ett tips att få lite mer hetta och Asian Style på det.

Ingredienser

  • Ca 2 dl nötter, blandade
  • ½ dl soja t.ex ketjap manis eller benteng
  • ½ röd chili, urkärnad, finhackad
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • Ev några droppar neutral olja
  • Instruktioner

    1. Blanda de nötter du vill ha (jag kör mest med mandel, hasselnöt, valnöt, cashew) med sojan + sambal i en liten skål. Låt stå ca en kvart. Sätt på ugnen på 175-200 grader. Ta upp nötterna och sprid ut på bakplåtspapper. Rosta nötterna till de är torra och doftar gott. Blanda nu i chilin.
    2. Gott till en kall öl i väntan på att grillen ska bli klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben