Rostade paprikor med örtricotta

Serverar: 8 portioner

Ett gott litet "snack" med krämig fyllning.

Ingredienser

  • 14 avlånga paprikor eller små snackpaprikor, gärna röda eller orange
  • 3 msk olivolja
  • 500 g ricottaost
  • 1-1½ dl sultanrussin eller vanliga russin
  • 1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt
  • 3 msk finhackade örter, t ex basilika, persilja eller timjan
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Lägg ut paprikorna på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Ställ in i övre delen av ugnen och rosta tills skalen börjar svartna, 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
    3. Dra av skalen på paprikorna med hjälp av en liten kniv. Skärt bort toppen med skaftet och gröp försiktig ut kärnorna. Försök att behålla paprikorna hela.
    4. Blanda ricotta med russin, finhackad chili och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Fyll paprikorna med röran med hjälp av en sked. Lägg upp på fat och garnera med lite färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben