Rostas med fylld potatis

Serverar: 2 portioner

Saftig rostbiff med härlig röra i bakpotatis. 345 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 bakpotatis, 300 g
  • 4 msk fraiche, max 8%
  • 2 strimlade, naturella soltorkade tomater
  • 20 g skivade svarta oliver
  • 1 dl hackad rucola
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk riven lagrad ost, 17%
  • 250 g rostas (möraste biten av rostbiffen)
  • Servering
  • 2 msk mager béarnaisesås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Dela potatisen i halvor på längden. Baka den mjuk i mitten av ugnen ca 40 minuter.
    2. Blanda fraiche med soltorkade tomater, oliver, rucola, vitlök, salt och peppar. Gröp ur och mosa potatisarna och blanda med fraichen.
    3. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Lägg tillbaka blandningen i skalen och strö över osten. Gratinera högst upp i ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 minuter. Grilla/stek under tiden köttet rosa färgat i het panna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben