Rostbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkelt, gott, fluffigt!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 4½ dl vetemjöl (varav ½ dl till utbakning)
  • 1½ dl Manitoba cream
  • 1 ägg till pensling
  • Blå vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader) och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och Manitoba cream.
    2. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (degen är väldigt klibbig, fick tillsätta ½ dl vetemjöl till).
    3. Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
    4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter. Kolla till brödet efter drygt tio minuter, det får färg väldigt fort. Lägg över aluminiumfolie om ni är nöjda med färgen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben