Rotfrukter med ost- och nöttäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

ICA Buffé nr 10 2011

Ingredienser

  • ca 200 g skalad potatis
  • ca 200 g skalad kålrot
  • ca 200 g skalad morot
  • ca 200 g skalad rotselleri
  • ca 200 g skalad palsternacka
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja (gärna raps- eller olivolja)
  • 3 msk grovkornig senap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ost- och nöttäcke
  • 70 g hasselnötter
  • 120 g färskrivet formbröd
  • 4 msk smält smör
  • 4 msk riven, lagrad cheddarost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skär potatis och rotfrukter i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Skala och pressa vitlöken.
    3. Blanda rotfrukter, vitlök och lök i en stor ugnsform.
    4. Vispa samman olja, senap och honung. Häll det över rotfruktsblandningen. Salta och peppra lätt. Blanda väl. Strö över persilja och rosmarin.
    5. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 50 minuter, de ska inte rostas.
    6. Under tiden: Rosta och hacka hasselnötterna. Blanda med bröd, smör och ost. Salta och peppra lätt.
    7. Ta ut rotfrukterna. Häll på grädden. Blanda väl. Täck med nötblandningen. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills täcket fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6
    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben