Rotfruktsgratäng

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Denna gratäng passar utmärkt till grillade kötträtter med tex en mustig fransk senapssås.

Ingredienser

  • 3-4 morötter
  • 3-4 palsternackor
  • 3-4 gula lökar
  • 6-10 potatisar
  • 1/2 liten rotselleri
  • 7-8 vitlöksklyftor
  • 1-2 flaskor öl
  • Matolja, typ raps eller solros
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och skiva sedan alla rotfrukter och potatis i en matberedare. Bryn/stek skivorna tillsammans med finhackad vitlök och olja. Krydda med lite salt och svartpeppar. Slå upp i en stor ugnsform. Häll på ölen och kör i ugnen på 225 grader, tills potatis och rotfrukter är mjuka, ca 25-30 min. Testa av med en potatissticka. När man häller på ölen skall det vara så som när man gör en med grädde dvs inte bada i vätska men inte heller för lite ;-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben