Rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jätttegod rotfruktsgratäng, passar till biffar med soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 3 potatisar
  • 3 medelstora morötter
  • 2 palsternackor
  • 1/4 rotselleri
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk vegeta
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ purjolök
  • Instruktioner

    Skär ner alla rotfrukterna i små tunna strimlor eller skivor, strimla purjolöken. Koka upp mjölken och grädden i en kastrull, tillsätt purjolöken och kryddorna. När detta kokat upp tillsätts rotfrukterna och låt detta koka på medelstark värme med lock. Smaka av så den har rätt sälta. Koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 35-40 min. Häll ner innehållet i ugnssäker form, slå över osten och gratinera i ugnen 225 grader tills osten fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben