Rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Den som inte vill äta vegetariskt kan steka bacon till.

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 300 gr kålrot
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong (gjord på ½ buljongtärning)
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter och kålrot. Strimla i matberedaren. Hacka löken. Smörj en eldfast form med smöret. Varva rotfrukterna med löken och salta peppra mellan varven. Smält buljongtärningen i 1 1/2 dl vatten. Häll över och täck formen med aluminiumfolie och gratinera i 225 grader i 45 min. Ta av folien och strö över osten. Låt stå i ytterligare 15 min.
    2. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben