Rotfruktsgratäng
Serverar:
2 portioner
God rotfruktsgratäng.
Ingredienser
150 g potatis
100 g morötter
50 g palsternacka
50 g rotselleri
½ gul lök
1 dl riven ost
2 krm salt
1 tsk örtkrydda
1 dl kokande vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 tsk matfett
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och rotfrukterna och riv dem grovt.
Skala och grovhacka löken.
Riv osten.
Smörj en låg ungssäker form.
Varva potatisen, rotfrukter och lök med salt, örtkrydda och hälften av osten.
Lös upp buljongtärningen i vattnet. Häll buljongtärningen över rotfrukterna.
Strö över resten av osten.
Gratinera i ungnen tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka och osten har fått färg. det tar ca. 20 min.
Liknande recept
Rotfruktsgratäng
4.5
5
3
Rotfruktsgratäng
4
1 h
4-6
2
Senapsdoftande Rotfruktsgratäng
40 min
4
Potatis-och rotfruktsgratäng
5
50 min
4
5
Fläskkarré med rotfruktsgratäng
4
1 h
4
2
Rotfruktsgratäng med älgskav
3.7
1 h
4
2
Rotfruktsgratäng med fänkål
3
1 h 10 min
6
2
Rotfruktsgratäng
5
6
2
Rotfruktsgratäng med vitlök och fetaost
3
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!