Rotfruktsgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En god rotfruktsgratäng som jag fått från min mormor, innehåller potatis, lök, rotselleri/kålrot samt morötter.

Ingredienser

  • 6-7 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 rotselleri eller ½ kålrot
  • 3 morötter
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ½ dl buljong
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala allt som ska skalas och skär i tunna skivor, varva dem i en smord form och strö salt och peppar mellan varven och häll på buljongen.
    3. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen i ca 45 min. Ta av foliet och strö över osten och grädda ytterligare 15 minuter.
    4. Servera exempelvis med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben