Rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Serveras till kassler eller rökt kalkonkött.

Ingredienser

  • 750 g mjölig potatis
  • 1 palsternacka
  • 1 stor morot eller 6 små
  • 1 purjolök
  • 2 dl riven ost mager Arla Köket
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skala och skiva potatis, palsternacka och morot. Strimla purjolöken.
    3. Blanda alla grönsaker, ost och timjan i en ugnssäker form. Blanda mjölk, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    StinaStumpan 25 februari 2010

    Underbart gott!!!

    christincarlsson 8 november 2012

    Super god!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben