Rotfruktsgratäng med breasola

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Hade ett par paket skivad breasola och komponerade denna rätt som blev riktigt lyckad. Fungerar väl med annat torkat kött också.

Ingredienser

  • ca 150 gr breasola
  • 1 kg mjölig potatis
  • ½ kruka gräslök
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 5 dl grädde
  • 2-3 msk ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att klicka ovanpå
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Strimla breasolan. Varva allt i en smord ugnsform. Salta och peppra mellan varven, klipp gräslöken och lägg i formen, avsluta överst med potatis. Häll i grädden, strö ströbröd över och klicka några smörklickar på. Grädda i ca 45-55 min. Låt vila ca 15 min före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben