Rotfruktsgratäng med chevrè

Serverar: 8 portioner

Ingredienser

  • 1 ½ kg potatis
  • 5 morötter
  • 1 rotselleri, ca 300 g
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • 200 g chevrèost
  • Instruktioner

    1. skala och skiva potatis,morötter och selleri tunt, gärna med hjälp av matberedareens skärskiva. Koka upp mjölk och grädde i en gryta, hels plastbelagd. Tillsätt salt och peppar. Lägg i rotfrukterna och låt koka på svag värme ca 20 min under lock. Häll upp rotfrukter och grädd- mjölk i en en ungssäker form. Smula över chevrèn. Gratinera i 225’ , ca 15 min tills rotfrukterna är helt Mjuka och osten fätt fin färg.
    2. Jag blandade allt i en form, med lite ost och smör, istället för att förkoka rotfrukterna. Gratinera i 200’ ca 1 timme
    3. Lycka till !!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben