Rotfruktsgratäng med pepparotssås.

Serverar: 4 portioner

Så god...så jag kommer att göra den snart igen!!

Ingredienser

  • 500 g potatis, strimlad
  • 500 g palsternackor, strimlade
  • 400 g morötter, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 burk riven pepparrot à 45 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Riven ost att strö över mot slutet av gräddningen
  • Instruktioner

    1. Fräs grönsakerna några minuter i omgångar. Lägg i en ugnsfast form.
    2. Smält smöret i en gryta till såsen. Rör ner vetemjöl och späd med mjölken. Krydda och koka i ca 3 minuter. Häll såsen över gratängen.
    3. Gratinera i 225 grader varm ugn i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är klara, strö den rivna osten över gratängen några minuter innan den är klar.
    4. Servera med kassler och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben