Rotfruktsraggare med äpple och bacon

Serverar: 4 portioner

Frasiga och goda raggmunkar med både sötma och sälta.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • Servering
  • Ca 140 g bacon, strimlat
  • 2 äpplen, tärnade
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Finhacka löken. Vispa ihop mjölk med mjöl och tillsätt äggen. Salta. Rör ner potatis, palsternacka och lök.
    2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och klicka ut skedar av raggmunksmeten. Platta till lätt så att de blir jämntjocka. Vänd när stekytan är krispig och fin i färgen. Stek till fin yta även på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
    3. Stek bacon lätt krispig i en het stekpanna. Lägg ner äpplena och stek med någon minut till. Servera med raggmunkarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben