Rotfruktssoppa

Serverar: 4 portioner

Den här soppan är mycket lättlagad och dessutom kalorisnål. Man kan variera den i oändlighet beroende av årstid och sinnesstämning. Väljt ex vårprimörer istället och du får en vårsoppa. Bjud färskt gott bröd till.

Ingredienser

  • 1,5 l vatten + buljong eller fond
  • 4 potatis
  • 50 g kålrot
  • 100 g morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk färska, hackade örter
  • 1 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Lägg i den kokande buljongen. Koka nätt och jämnt mjuka 5-10 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Smaka av soppan med färska hackade örter, persilja, samt salt och peppar. Önskar man en fylligare soppa, så kör alltsammans i matberedare med kniven isatt ca 2 min. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben