Skånsk rotfruktssoppa
Serverar:
4 portioner
Vegetarisk
Ingredienser
1 bit rotselleri, ca 100 g
1 bit kålrot, ca 125 g
2 morötter, ca 125 g
1 purjolök
2 msk smör
5 dl grönsaks buljong
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 msk finhackad persilja
1 tsk timjan
Salt
Peppar efter smak
Instruktioner
Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Skölj och strimla purjolöken i avlånga strimlor. Fräs rotfrukterna och purjolöken i smör några minuter.
Späd med buljongen och koka på svag värme under lock i ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
Tillsätt persilja och timjan. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och vispa ned redningen och resten av mjölken i soppan.
Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Liknande recept
Skånskt lantbröd
5
2
3
Skånsk äpplekaka
4.4
45 min
6-7
2
Skånsk äppelkaka på mos
4
10
1
Grov skånsk senap
4
1
Skånsk senapsgravad sill
2.2
Skånsk senapssås
30 min
6
Ugnsstekta isterband med skånsk potatis
45 min
4
1
Rotfruktssoppa med äppeltopp
4
Krämig rotfruktssoppa
4
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!