Skånsk rotfruktssoppa

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk

Ingredienser

  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1 bit kålrot, ca 125 g
  • 2 morötter, ca 125 g
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 5 dl grönsaks buljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Skölj och strimla purjolöken i avlånga strimlor. Fräs rotfrukterna och purjolöken i smör några minuter.
    2. Späd med buljongen och koka på svag värme under lock i ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
    3. Tillsätt persilja och timjan. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och vispa ned redningen och resten av mjölken i soppan.
    4. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben