Rotfruktssoppa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Lite annorlunda soppa med kolrot, morötter och potatis. Lite syrligare smak men mycket god och med nästan bara råvaror som ingedienser.

Ingredienser

  • ½ kålrot
  • 4 morötter, 2 om de är lite större
  • 4 potatisar
  • 1 köttbuljong
  • 150 g blandfärs
  • 10 cornihons (inlagda minigurkor)
  • 1/3 citron
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning. Under tiden bryner du blandfärsen, skalar potatisen, kålroten och morötterna.
    2. Hackar potatisen i mindre bitar och river kolroten och morötterna. Hacka även cornichonsen. Skiva 1/3 citron och skär ut fruktköttet.
    3. När vattnet kokat upp häller du i alla ingredienser och låter soppan stå och sjuda. Kan stå så i ca 20 min, ta gärna upp och smaka en bit potatis så den är helt genomkokt. Kan ta olika lång tid beroende på hur stora potatisbitarna är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben