Rotfruktssoppa med apelsin och körvelolja

Serverar: 4 portioner

Soppa med spännande smaker.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 2 morötter
  • 3 gulbetor
  • 1 palsternacka
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 tsk apelsinskal, rivet
  • salt
  • svartpeppar
  • Körvelolja
  • ½ dl rapsolja, kallpressad
  • 1 körvel, i kruka (plockade blad)
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva morötter, gulbetor och palsternacka. Låt fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och kycklingfond i grytan. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, 15–20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerkanna. Smaksätt soppan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar. Mixa rapsolja och körvel till en jämn grönfärgad olja. Servera soppan och ringla över lite av körveloljan. Ett gott bröd hör till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben