Rotfruktssoppa med krutonger

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Ingredienser

  • 800 g rostade eller kokta rotfrukter
  • 2½ dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • ½ dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm timjan, färsk eller torkad
  • Krutonger
  • 3 skivor bröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm timjan, färsk eller torkad
  • Instruktioner

    1. Lägg rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond och koka några minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.
    2. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Lägg krutongerna i soppan strax innan den serveras.
    3. Tips:Om du använder färsk timjan så spara lite att toppa soppan med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben