Broccolisoppa med heta krutonger

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så många smaker i något så enkelt som en broccolisoppa. Även den mest kräsne kan bara inte låta bli denna!

Ingredienser

  • 400 g färsk broccoli
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 charlottenlökar
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 dl grädde
  • 2 krm örtpeppar
  • 1 krm salt
  • 2-3 msk smör
  • 3 cm chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 2 skivor vitt bröd
  • parmesan
  • Instruktioner

    1. Dela upp broccolin i fina buketter. De delar av stammen som inte är för träiga kan med fördel användas också. Lägg i något större kastrull och häll på vatten så att det nästan täcker. Smula över en buljongtärning. Koka broccolin mjuk men absolut inte överkokt. Plocka upp ca en tredjedel av buketterna och dela i mindre bitar, mixa sedan resten till en slät soppa. Häll på grädde och örtpeppar och rör om innan de omixade buketterna läggs tillbaka. Salta efter smak.
    2. Skär brödet i små tärningar. Hacka chili och vitlök smått och fräs i mycket smör. Tillsätt brödtärningarna och rosta dem i smöret till krutonger.
    3. Servera soppan med krutongerna och hyvlad parmesan i generösa mängder. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pinballbell 31 augusti 2012

    Hej! Så gott detta låter! häller du av vattnet från broccolin när du kokat den eller mixar du broccolin i vattnet du kokade dom i? Mvh Emma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben