Rotfruktssoppa med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Värmande och vitaminrik soppa med lite sting. Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

  • 200 g morötter, tärnade
  • 150 g kålrabbi, tärnad
  • 150 g rotselleri, tärnad
  • 300 g potatis, tärnad
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Blanda rotfrukter, vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka tills rotfrukterna är mjuka. Häll på grädde och riven pepparrot och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben