Rotsaksgratäng i mikron

Serverar: 4 portioner

En gyllengul och vitlöksdoftande gratäng med krispiga grönsaker.

Ingredienser

  • Smör efter smak
  • 3-4 st potatis, okokt
  • 200 g palsternacka
  • 2-3 st morot
  • 120 g rotselleri
  • 80 g kålrot
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 4 st vitlöksklyfta
  • Örtkryddor, torkade efter smak
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 2,5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smörj en mikrosäker panna med smör.
    2. Skölj, skala och skiva rotsakerna tunt. Varva dem i pannan. Blanda grädden med kryddorna och häll över i pannan.
    3. Strö över den rivna osten och ställ in i mikron. Ställ mikron på crispläge och tillaga i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    20 min
    30
    16
    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben