Rotsaksgratäng

Tid: 40 minuter

På Österåsenvis

Ingredienser

  • 150 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g kålrot
  • 100 g palsternacka
  • 50 g lök
  • 6 g vitlök, cirka 2 klyftor
  • 1 ½ tsk örtsalt
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl grädde, yoghurt eller crème fraiche
  • Instruktioner

    Skala och skiva rotsakerna och löken. Hacka eller pressa vitlöken. Varva rotsakerna med kryddorna och vitlöken i en ugnssäker form. Häll över mjölken och mjölkprodukterna. Grädda i 225 grader.cirka 30 min eller tills rotsakerna blivit mjuka och gratängen fått fin färg

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben