Rotsaksgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Jättegod och lätt att variera!

Ingredienser

  • 1 kålrot
  • 4 morötter
  • 4-5 potatisar
  • purjolök
  • 2 tsk salt
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader Skala och skölj kålrot och morötter. Skär i tunna skivor. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i kålrot och morötter. Koka på svag värme i 15 minuter under lock. Skala och skiva potatisen, skölj och skiva purjon. Lägg i potatis och purjo och låt allt koka ytterligare 5-10 minuter. Häll av vattnet. Lägg hälften av grönsakerna i en ugnsfast form. Strö på hälften av osten. Lägg på resten av grönsakerna, krydda med svartpeppar och toppa med resten av osten. Häll på mjölk och grädde. Gratinera mitt i ugnen till osten smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
    2. Servera med ex. kassler eller fläskkorv.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Jättegod var bara förnamnet, supertoppen var efternamnet, gottigotti, 5 poäng naturligtvis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben