Rotsaksgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegott !!!

Ingredienser

  • ca 1 kg blandade rotsaker
  • t.ex. potatis, morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 2-4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 2-3 msk grönsaks- eller kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    Skala och skiva rotsakerna ganska tunt. Grovhacka gul lök. Häll grönsakerna i en kastrull, tillsätt fond, vatten och grädde. Koka alltihop drygt 5 minuter. Tillsätt hackad persilja och vitlök. Rör ner osten (spara lite för att lägga ovanpå sedan). Krydda och smaka av. Häll rotsaksblandningen tillsammans med kokspadet i en ugnsform och strö över resterande ost. Grädda cirka 30 minuter i 225 grader, tills gratängen fått fin färg och rotsakerna mjuknat (känn med provsticka).

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    JennyV 17 januari 2009

    Smaskens!! Tillsatte även frysta provencaliska örter när jag hade kokat rotsakerna och då blev det en jättegod smak! Detta recept kommer jag att göra om!!!

    Carpediem76 18 september 2010

    Jätte gott, tack för receptet :)

    mynt113 1 april 2011

    supergott

    erba 15 januari 2012

    Detta var verkligen en supergod rotsaksgratäng

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben