Rotsaksgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God som ensamrätt eller till skinka eller kött

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • Ca 20 cm purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl hackad persilja
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde (5 %)
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis, morot och palsternacka. Skiva purjolöken tunt. Lägg allt i en kastrull och häll på grönsaksbuljong och grädde. Koka ca 5 minuter. Hacka persilja och vitlök och blanda i. Rör ner ca 1 ½ dl ost. Smaka av med salt o peppar.
    2. Smörj en ugnsfast form och häll i rotsaksblandningen. Strö över resten av osten. Baka i ugnen, 200 grader, ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka. Gott som ensamrätt eller till skinka eller kött.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben