Rotsaksgryta med fläskkött

Serverar: 4 portioner

Luktar ljuvligt...

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av fläskkött
  • Salt
  • Peppar
  • 140 g bacon
  • 10 - 12 små steklökar
  • 1 lagerblad
  • Ca: 10 enbär
  • ½ tsk timjan
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 - 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 75 g urkärnade katrinplommon
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet gyllene runt om i lite fett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda lätt med salt och peppar.
    2. Tärna baconet. Skala lökarna, fräs baconet och löken. Lägg över det i grytan.
    3. Tillsätt lagerblad, enbär och timjan. Späd med buljong och låt allt småputtra under lock ca: 20-30 minuter.
    4. Skala under tiden morötter och palsternacka. Skär dem i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner det i grytan tillsammans med katrinplommonen. Låt grytan puttra ytterligare ca: 10 minuter. Smaka av. Bjud på kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben