Rotsakslåda med färs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott och nyttigt.

Ingredienser

  • 4 medelstora råa potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 kålrot (200 g)
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar och/eller någon annan krydda som familjen tycker om
  • 2 tsk raps- eller olivolja
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader.
    2. Ansa rotfrukterna och riv dem grovt. Blanda rotfruktsraspet med färsen och smaksätt med salt och kryddor.
    3. Lägg smeten i ugnssäker form, som du först penslat med olja. Släta till ytan med en gaffel och droppa på oljan.
    4. Grädda sammanlagt i 40-45 minuter i ugnen, men öppna ugnsluckan efter 30 minuter och häll på 1- 1 1/2 dl vatten eller buljong om du tycker det ser torrt ut. Det är inte säkert att det behövs.
    5. Strö klippt persilja över och servera t.ex vitkålssallad med lingon till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben