Ruccolasoppa med skinkrulle

Serverar: 4 portioner

Ruccolans kryddiga och mörkgröna blad ger den här grönsakssoppan läcker smak och kraftig färg.

Ingredienser

  • 2 morötter, skalade
  • 1 msk olja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Ca 150 g rotselleri, tärnad
  • 2 potatisar, skalade och fintärnade
  • 7½ dl grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 125 g ruccolasallad
  • 4 skivor parmaskinka
  • Svartpeppar
  • 4 tsk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär en lång och bred skiva på längden av en morot med en potatisskalare eller osthyvel. Skär morotsskivan i långa smala strimlor. Lägg morotsstrimlorna i kallt vatten. Tärna sedan resten av morötterna.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken och vitlöken i oljan tills löken mjuknar. Tillsätt morot, rotselleri och potatis och bryn hastigt. Häll på grönsaksbuljong och lägg i lagerbladet. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter, tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
    3. Skölj under tiden ruccolasalladen och ta bort långa stjälkar. Hacka ruccolan grovt, spara några blad till garnering. Rulla ihop skinkskivorna och knyt ihop dem med morotsstrimlorna.
    4. Ta upp lagerbladet. Mixa soppan med en handmixer. Lägg i ruccolabladen och mixa snabbt igen. Värm upp och smaka av med peppar. Häll upp soppan i fyra soppskålar och klicka 1 tsk crème fraiche i varje skål. Lägg på en skinkrulle, garnera med ruccolablad och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben