Rucolapasta med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott, fräscht och enkelt

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 400 g pasta, gärna tagliatelle el. annan bandpasta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl rucolasallad
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ smulad hönsbuljongtärning
  • 1 msk färska timjanblad
  • 1-2 krm svartpeppar
  • ½ krm citronpeppar (valfritt)
  • 1 timjankvist till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av väl och rör i olivoljan. Vänd ihop pastan med rucolan. Blanda crème fraiche, buljongtärning och timjanblad. Låt såsen koka upp. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma. Se till så att såsen är färdig när pastan är färdigkokt. Lägg upp pastan på ett djupt serveringsfat och häll över såsen. Mal över svartpeppar, eventuell citronpeppar och garnera med timjankvisten.
    2. Vill man inte ha äta räkor så tror jag att det blir jättegott med kallrökt lax också. Rör i så fall i den på samma sätt som räkorna och låt den bli varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben