Rullat Örtbröd

Ett lite annorlunda matbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • ½ dl matolja
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • Ca: 8 dl Vetemjöl
  • Fyllning
  • 25 g mjukt smör
  • 2 msk örtkryddor eller torkad persilja
  • Pensling
  • Smält smör
  • Instruktioner

    Smula jästen Värm mjölk och olja till 37*C. Lös upp jästen i lite av degspadet. Häll i salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen, låt jäsa i ca 30 min. Kavla ut degen till en Rektangel, bred ut smör och kryddor. Rulla ihop som en rulltårta med skarven neråt Jäs i 30 min. Nagga. Baka i 30 min i 200*C. Pensla med smält smör.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben