Rulle med nötcréme och apelsin

Serverar: 12 portioner

Mumsig rulltårta med nötig och fruktig smak. Släng inte kanterna som blir över, utan gör eget ströbröd eller cake-pops med resterna.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 175 g nötcréme, t ex Nutella
  • ½ dl vispgrädde
  • Finrivet skal från 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det tillsammans med vattnet i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
    3. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på, låt svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
    4. Värm nötcréme och vispgrädde i en djup tallrik över vattenbad. Rör så att det blandas. Rör ner apelsinskalet. Låt blandningen svalna något.
    5. Bred fyllningen över rulltårtan. Rulla ihop från långsidan och skär den därefter i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben