Rullpannkaka à la Oline

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lyxpannkaka som alla gillar. Har ätit den flera gånger och tycker den är väldigt god.

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 2 dl mjöl
  • 3 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 3 dl trattkantareller
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk maizena
  • 1 näve färsk babyspenat
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ignen på 200 grader Smält smöret och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt smeten svalna något och vispa i äggen. Tillsätt salt. Klä en djup ungspålåt (25x35 cm) med bakplåtspapper. Pensla papperet med lite smör. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills pannkakan är gyllenbrun.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs med svampen i lite smöt. Häll i grädden och mjölken. Låt koka ihop under omrörning. blanda maizena med 2 msk kallt vatten och red stuvningen under omrörning. Krydda med salt och peppar. bred stuvningen över pannkakan. Fördela spenatbladen över och rulla ihop. Skär pannkakan i cirka 3 cm tjocka biatar. Garneran gärna med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben