Serverar: 18-22 portioner
Tid: 15 minuter
Lätt ihopvispad, snabbt gräddad och ihoprullad. Kan fyllas med t.ex lättsockrat äppelmos, hallonsylt eller banan, två-tre st. Testad.
Sätt på ugnen i god tid, 250 grader C. Täck en plåt med bakplåtspapper eller smörgåspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över pappret till ett jämt lager (rätt så tunt och utbrett) Grädda mitt i ugnen i 5 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på smörgåspapper. Pensla ev lite kallt vatten och drag av pappret som kakan gräddats på. Bred ut ett tunt lager av mos eller sylt eller banan och rulla ihop den. TIPS: Skär rulltårtan i bitar och garnera med grädde. nu till påsk kan man lägga på en konserverad prsikobit på varje och garnera med grädde runt så ser det ut som ägg :p